Runonlaulannan ja suomalaisen perinteen perusteet
La 9.4.2022 klo 10-16

”Noita laulan, joita taian, ennen kuultuja kujerran, ennen saatuja sanoja.”
KANTELETAR 1840

Tervetuloa viettämään suomen kielen päivää suomalaisuuden juurille!

 

Kurssilla syvennymme runolaulun ja itämerensuomalaisen perinteen maailmaan. Matkaamme muinaisuuteen runot, laulut, myytit ja tarinat oppainamme. Saamme tietoa esivanhempiemme maailmankuvasta, elämäntavasta sekä kansanrunojen sisältämästä myyttisestä, maagisesta ja vertauskuvallisesta ajattelusta. Keskustelemme siitä, miten perinne elää tässä ajassa, miten se voi lisätä hyvinvointia ja mikä on perinteen tulevaisuus. Pohdimme myös paikallisperinteen, paikallisten tarinoiden ja historiallisten paikkojen käytön merkitystä kotiseututyössä.

Runolauluja laulamme perinteisesti esilaulajan laulamat runosäkeet yhdessä toistaen. Aiempaa laulukokemusta kurssille osallistumiseen ei tarvita. Avoin, utelias mieli ja perinteelle sykkivä sydän riittää.

Ohjaana toimii runolaulaja ja perinnekouluttaja Eero Peltonen. Eero on itämerensuomalaisen taide- ja kulttuuriperinnön soihdunkantaja, tutkija ja taiteilija. Hän on tutkinut, opettanut ja elävöittänyt kansanperinnettä monin eri tavoin yli 20 vuoden ajan niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Eero on erikoistunut kalevalaisen runolaulun, kehto- ja kansanlaulujen esittämiseen, kurkkulauluun sekä yhteislaulujen laulattamiseen. Eero saattelee laulujen ja runojen juurille käyttämällä perinteisiä voimakeinoja: laulun, tarinan ja sanan mahtia.
www.eeropeltonen.fi

Kurssipäivän hinta 85e maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Paikalla tarjolla halukkaille keittolounas 10e.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset [email protected]

Runoian Tila

Kurssi pidetään metsien ja vesien keskellä sijaitsevalla maatilalla Ruoveden Väärinmajan kylässä. Tilan 1920-luvulla rakennetun päärakennuksen tunnelmallinen hirsipirtti toimii kurssin keskuksena.

Kurssipaikan osoite
Korpulantie 500
35750 Väärinmaja

Tutustu lisää Runoian tilaan täältä
ja seuraa maalaiselämää somessa

Ota
yhteyttä

Runoian
Väärinmaja
Ruovesi

Y-tunnus 3224641-9

[email protected]
+358 443240283