RUNOIAN SAUNASEREMONIAT

• ELEMENTIT • IRTIPÄÄSTÖ • UUSI ALKU •

Lepy löyly, luohu lämmin,
lyöte maahan liika löyly,
paha löyly pois pakene
Ulos uksen renkahasta,
löyly kiukoan kivihin
katku saunan sammalihin

Sauna on suomalaisen ihmisen alkuperäinen kirkko. Se on paitsi syntymän ja kuoleman, myös parantumisen ja uudelleensyntymän tila. Pyhässä seremoniallisessa saunassa suomalaiset ovat parantuneet ja uudistuneet vuosisatojen ajan.

Pyhässä Saunassa löyly, rituaalit, parantavat laulut ja kasvit tukevat eheytymistä ja kasvua. Seremoniallinen sauna hoitaa kokonaisvaltaisesti niin fyysistä, psyykkistä kuin henkistä ihmisyyttä.

Runoian saunaseremoniat johdattavat pyhän, juurien ja esivanhempiemme perinteiden äärelle. Saunaseremoniassa yhdistyvät vanha perinne ja uudet muodot. Perinteiset suomalaiset saunalaulut ja -loitsut virtaavat uusiin sävelmiin ja tulkintoihin. Kotoisen perinteen kanssa käsi kädessä kulkevat saunottajan opinnot maailman muiden parannustraditioiden parissa.

Saunaseremonia koostuu lauluista, rituaaleista, hoitavista yrttikääreistä, kukka- ja yrttikylvyistä, kotoisten kasvien ja puiden aromaattisista tuoksuista sekä intuitiivisesta vihdonnasta. Seremonian kesto on noin kaksi tuntia. Seremonia kuitenkin kestää juuri niin kauan kuin se kestää, joten aikaa on hyvä varata reilusti. Eri osuuksien välissä myös vilvoittelemme ulkona tai järvessä.

Saunaseremoniassa noudatamme pyhää hiljaisuutta.

Saunaseremonia sopii sinulle, joka olet avautunut tai avautumassa elämän henkiselle ulottuvuudelle ja kotoiselle perinteelle. 

Seremonia auttaa vapautumaan vanhoista taakoista ja toimintamalleista. Tilalle pääsee virtaamaan uutta energiaa, joka mahdollistaa uudenlaista elämää ja elämänvalintoja.

Saunaseremoniassa keskeisessä osassa on myös oma intentiosi eli tarkoituksesi seremoniaan osallistumiselle. Intentio määrittää, kuinka syvä kokemuksesta tulee.

Seremoniatila mahdollistaa niin kevyen, rentoutumiseen tähtäävän perinteeseen tutustumisen kuin syvän ja transformoivan sukelluksen.

”Saunaseremonia oli minulle jumalanpalvelus. Koin jotain, jonka tunnistin syvällä sisimmässäni, jotain perinjuurin suomalaista.
– Laura

” En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Tuntui kuin olisin tullut kotiin.”
– Johanna

”Olin etuoikeutettu kun sain kokea jotain niin puhdistavaa (kaikissa merkityksissä), virkistävää, kaunista ja maadoittavaa samaan aikaan. Sain jatkaa olotilassa vielä monta päivää seremonian jälkeen. Lämmin kiitos, en unohda kokemusta koskaan.”
-Kristiina Brunila

”Pian laulu on väkevää ja parantavaa. Se välittää jotain hyvin voimallista, jotain ikiaikaista.”
– Kalle

”Laulua, löylyä, vanhan jättämistä, uuden kutsumista, yrttikääreitä, ruusun terälehtiä, jumalten ja luonnon kiittämistä. Ja vihtomista. En ole tiennyt, miten ihanaa voi vihtominen olla. Mulla on kokemusta vain siitä vihdalla hakkaamisesta, ei tästä hellästä ja arvostavasta tavasta miten sen voi myös tehdä. Kiitos saunaseremoniasta Runoian tilan Pia. Avasit silmäni ja sain kokea myös sen, miten sauna parantaa.”
– Marika K.

 

…………………………………………….

Ehtoisana saunattarena toimin minä, Runoian yrittäjä ja emäntä Pia Autero. Saunaperinnettä, seremoniatyöskentelyä, rituaaleja ja suomalaista kasvilääkintää olen tutkinut ja opiskellut useamman vuoden.

Ensimmäiset saunaseremoniani olen pitänyt itselleni. Parhaimmillaan nämä initiaatiot ovat kestäneet jopa 10 tuntia. Olen vasta oppipolkuni alussa, mutta oppinut jo tuntemaan löylyn parantavan voiman.

Meidän ei tarvitse lähteä etsimään mullistavia oppeja tai elämänmuutoksia mistään muualta. Oma perinteemme kantaa mukanaan voimakkaita kasvun ja parantumisen välineitä. Saunasta olen löytänyt pyhyyden, omat kulttuuriset juuret ja vanhan viisauden. On suuri kunnia jakaa löytämäni aarteet kanssasi.

Tervetuloa Saunaan!

Saunaseremonian hinta 120e/hlö (sis. alv). Kysy tarjous isommille ryhmille.

Hinta sisältää seremonian, hoidot ja virkistävän saunajuoman.

Runoian rantasaunan seremoniat 1-3 hengelle. Seremonian voi tilata myös omaan tai johonkin muuhun saunaan. Tällöin seremonian hintaan lisätään matkakorvaus 15e/100km.

Varaa seremoniasi:

[email protected]
044 3240283

Saatavilla myös lahjakortteja.

Runoian Tila

Runoian tila on luovan kasvun tila Ruoveden Väärinmajan kylässä. Tilalla järjestetään kursseja, retriittejä ja tapahtumia. 

Osoite
Korpulantie 500
35750 Väärinmaja

Tutustu lisää Runoian tilaan täältä
ja seuraa maalaiselämää somessa