RUMMUN SYNTY

Ohjaaja
Taina Kesäläinen

7.-9.10.2022

Kuuletko kutsun?

Kokoonnumme pieneen, voimalliseen piiriin Rummun Syntyyn. Rumpuja synnytetään hirsipirtissä tulen, tarinoiden ja laulun keskellä.

Rumpumeditaatiot ja elementit tukevat rummun syntyä. Pyhitämme valmistuneet rummut perinteisessä saunaseremoniassa.

Viikonlopun aikana jokainen synnyttää oman rumpunsa poronnahasta ja haapapuisesta kehästä. Rummun voi sitoa Tainan ohjeiden mukaan tai vapaasti omalla tyylillä luoden.

Rumpunahkan voi jättää luonnollisen kauniin paljaaksi tai värjätä kasviväreillä, kuten sipulinkuorilla tai punajuurella.

Kehä tervataan tai vahataan ja siihen voi polttokuvioida itselle merkitykselliset kuviot. Soittokapulat valmistetaan märkähuovuttamalla.

Rummun Synnyn ohjaajana toimii Taina Kesäläinen, käsityöläinen, rummuntekijä ja rummunteon ohjaaja.

”Oman kokemukseni kautta tiedän, miten voimaannuttavaa ja maadoittavaa omilla käsillä tekeminen parhaimmillaan on ja siksi haluan välittää sitä kokemusta myös muille ihmiselämän kanssakulkijoille.

Rumpujen rakentaminen ja niiden synnyn ohjaaminen muille on ehkä parasta tekemistä, mitä tiedän. Olen tee-se-itse käsillä tekijä, joka tekee mitä haluaa ja korjaa kaiken mikä on järkevästi korjattavissa. Käsitöissäni käytän lähinnä luonnonmateriaaleja ja uusiokäytettäviä materiaaleja.

Koulutukseltani olen muotoilija (amk) ja luonto- ja ympäristöneuvoja (Osara). Rakastan hortoilua ja luonnossa olemista. Juureni ovat syvällä mustassa maassa ja pää liitelee avaruuden eetterissä. Kunnioitan luontoa ja elämää kaikessa olevaisessa, niin ihmisissä, eläimissä kuin kasveissakin.”

– Taina

…………………………………………….

 Tervetuloa Rummun Syntyyn!

Toimin kurssin ehtoisana emäntänä ja pidän kurssilaisille saunaseremonian yrttihoidoin. Olet sydämellisesti tervetullut kotipirtin lämpöön rumpusi syntyyn.

-Pia

Ilmoittautuminen

Kurssin hinta on 390e.

Hinta sisältää täysihoidon, rummun materiaalit, opetuksen ja saunaseremonian. Osallistujille on tarjolla myös mahdollisuus kuvaukseen oman rummun kanssa. Kuvauksen hinta on kurssin yhteydessä 30e.

Kurssilla majoitutaan päärakennuksessa pirtissä tai salongissa.

Huom! Tilalla asuu lemmikkieläimiä (koiria, kissa) ja kotieläimiä.

Ilmoittautumiset spostilla osoitteeseen [email protected]

Runoian Tila

Kurssi pidetään metsien ja vesien keskellä sijaitsevalla maatilalla Ruoveden Väärinmajan kylässä. Tilan 1920-luvulla rakennetun päärakennuksen tunnelmallinen hirsipirtti toimii kurssin keskuksena.

Kurssipaikan osoite
Korpulantie 500
35750 Väärinmaja

Tutustu lisää Runoian tilaan täältä
ja seuraa maalaiselämää somessa