Ritualistinen kirjoitusretriitti
Yöveden ateljeekoti, Ristiina

Ohjaajina
Magdalena Mölsä (Vaskilintu)
Pia Autero (Runoian)

Kirjoittajan ääni on kirjoittajille ja kirjoittamisesta ilmaisukeinona kiinnostuneille suunnattu retriitti.

 9.-11.9.2022

Syyskuun kirjoittajan ääni-retriitillä laskeudumme Yöveden kauniiseen kulttuurimaisemaan, muinaisuuden äärelle.

Retriitillä lähestymme kehoa ja alitajuista luovuutemme keskuksena. Yhdistelmä kehollista äänityöskentelyä ja alitajuntaa herätteleviä kirjoitusharjoituksia tarjoaa osallistujille uudenlaisia keinoja lähestyä luovuuden virtaavuutta ja kehittää omaa kirjallista ilmaisua.

Ääniharjoitukset tähtäävät herättämään luonnollisen flowtilamme. Kun laskeudumme kehoomme ja sitoudumme itsemme ravitsemisen hitaaseen prosessiin, ääni työkaluna voi toimia tutkimusmatkailijan tavoin, tuoden ja paljastaen esiin syvimpiä kerroksiamme.

Äänityöskentelyä täydentävät ritualistiset ja alitajuntaa luotaavat kirjoitusharjoitukset tarjoavat kirjoittajalle työkaluja asettua luovaan tilaan myös keskellä kiireistä arkea. Harjoitukset vahvistavat sisäisen kirjoittajaäänen kuulemista ja luovat uusia näkökulmia kehoon ja läsnäoloon kirjoittajan työvälineinä. Retriitillä on mahdollista paitsi tuottaa uutta tekstiä myös työstää jo olemassa olevaa materiaalia.

Retriitin työskentelyä tukevat elämänvoimaa nostattava saunaseremonia ja sydäntä avaava kaakaoseremonia. Teemme myös retken veneellä Astuvansalmen kalliomaalauksille.

Harjoitukset palvelevat kaikenlaisia kirjoittajia. Osallistuminen ei myöskään edellytä aiempaa kokemusta kehollisesta äänityöskentelystä tai yleensä äänen käytöstä.

Lisätietoa Yöveden ateljeekodista: https://yovedenateljeekoti.net/

Retriitin alustava aikataulu

Pe 9.9.

16-18 Saapuminen paikalle ja asettuminen
18-19 Ohjelman ja yleisten asioiden läpikäynti, tutustumista ja intentiomeditaatio
19-22 Saunaseremonia
Iltapala

La 10.9.

8-9 Aamupala
9-10.30 Kehollista äänityöskentelyä
11-12 Lounas
12-14 Kirjoitusharjoituksia
14-16 Vapaata kirjoittamista
16-17 Päivällinen
18-20 Kaakaoseremonia
20-22 Iltapala ja sauna

Su 11.9.

8-9 Aamupala
9-10 Kehollista äänityöskentelyä
10-12 Retki Astuvansalmelle & kirjoitusharjoitus
12-13 Lounas
13-15 Jakamispiiri
15 –> Kiitokset, hyvästit ja kotiinlähtö

Ohjaajat

Magdalena Mölsä (Vaskilintu) on vokalisti, moderni luontomystikko ja ritualisti. Magdalenaa inspiroivat parantavat terapeuttiset aspektit seremoniallisessa musiikissa sekä kehollistettu holistinen äänityö. Magdalena on fasilitoinut holistisia äänityöpajoja vuodesta 2019 alkaen.

www.vaskilintu.com

Pia Autero (Runoian) on koulutukseltaan kertomus- ja tekstiteorian FM, tulevaisuudentutkija (VTM), luontomystikko, tietäjäoppilas, kirjoittaja ja valokuvaaja. Pia on opiskellut luovaa kirjoittamista muun muassa Turun yliopistossa. Ohjaajana hän on erityisen kiinnostunut jokaisen ihmisen ainutlaatuisen äänen vapauttamisesta ja vahvistamisesta sekä ilmaisun rohkeuden vaalimisesta.

Ilmoittautuminen

Osallistumismaksu 270e
Early bird 250e 31.7.2022 asti.

Kurssimaksu sisältää: ohjaus, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen. Lisäksi teemme retken Astuvansalmen kalliomaalauksille.

Majoitus 1-2hh huoneissa sisällä talossa tai piha-aitoissa 40-60€/yö sisältää aamupalan, iltapalan sekä rantasaunan iltaisin.

Ilmoittautumiset spostilla osoitteeseen [email protected]
040 5784003

Tiedustelut retriitin sisältöön liittyen: [email protected]