Ritualistinen kirjoitusretriitti
Yöveden ateljeekoti, Ristiina

Ohjaajina
Magdalena Mölsä (Vaskilintu)
Pia Autero (Runoian)

Kirjoittajan ääni on oman äänen ja sanallisen ilmaisun vahvistamisesta kiinnostuneille suunnattu retriitti.

22.-24.9.2023

Syyskuun kirjoittajan ääni-retriitillä laskeudumme Yöveden kauniiseen kulttuurimaisemaan, muinaisuuden äärelle.

Retriitillä lähestymme kehoa ja alitajuista luovuutemme keskuksena. Yhdistelmä kehollista äänityöskentelyä ja alitajuntaa herätteleviä kirjoitusharjoituksia tarjoaa osallistujille uudenlaisia keinoja lähestyä luovuuden virtaavuutta ja kehittää omaa sanallista ilmaisua.

Retriitin teemat kytkeytyvät elementteihin (vesi, tuli, ilma, maa), luonnon tasapainoon ja sadonkorjuun aikaan. Työskentelemme harjoituksissa ja seremoniassa myös suomalaisen perinteen ja perinteisen ilmaisun (runolaulut) kanssa.

Ääniharjoitukset tähtäävät herättämään luonnollisen flowtilamme. Kun laskeudumme kehoomme ja sitoudumme itsemme ravitsemisen hitaaseen prosessiin, ääni työkaluna voi toimia tutkimusmatkailijan tavoin, tuoden ja paljastaen esiin syvimpiä kerroksiamme.

Äänityöskentelyä täydentävät ritualistiset ja alitajuntaa luotaavat kirjoitusharjoitukset tarjoavat työkaluja asettua luovaan tilaan myös keskellä kiireistä arkea. Harjoitukset vahvistavat oman sisäisen äänen kuulemista ja luovat uusia näkökulmia kehoon ja läsnäoloon luovan työn välineinä. 

Retriitin työskentelyä tukevat elämänvoimaa nostattava saunotus ja maadoittava perinneseremonia. Saunassa laulamme saunalauluja, karkoitamme luovuutemme esteitä ja loitsimme. Jokainen osallistuja saa halutessaan vastaanottaa hoitavaa vihdontaa.

Perinneseremoniassa juhlimme elävän tulen äärellä syyspäiväntasausta ja syys-Mattia. Pysähtyminen itsen, luonnon ja yhteydellisyyden äärelle seremonian keinoin herättelee luomisvoimaa ja palauttaa läsnäoloon.

Teemme harjoituksia paljon ulkona luonnon äärellä. Teemme myös retken veneellä Astuvansalmen kalliomaalauksille.

Harjoitukset palvelevat kaikenlaisia kirjoittajia. Voit osallistua, vaikka et olisi koskaan kirjoittanut sanaakaan tai vaikka luovuutesi olisi juuri nyt täysin hukassa. Retriitillä etsimme väyliä luovuudellesi tulla esiin äänen ja sanallisen ilmaisun muodossa. Osallistuminen ei myöskään edellytä aiempaa kokemusta kehollisesta äänityöskentelystä tai yleensä äänen käytöstä.

Lisätietoa Yöveden ateljeekodista: https://yovedenateljeekoti.net/

Retriitin alustava aikataulu

Pe 22.9.

16-18 Saapuminen paikalle ja asettuminen
18-19 Ohjelman ja yleisten asioiden läpikäynti, tutustumista ja intentiomeditaatio
19-22 Saunotus
Iltapala

La 23.9.

8-9 Aamupala
9-10.30 Äänityöskentelyä
11-12 Lounas
12-14 Kirjoitusharjoituksia
14-16 Tauko
16-17 Päivällinen
18-20 Perinneseremonia
20-22 Iltapala ja sauna

Su 24.9.

8-9 Aamupala
9-10 Äänityöskentelyä
10-12 Retki Astuvansalmelle & harjoituksia
12-13 Lounas
13-15 Jakamispiiri
15 –> Kiitokset, hyvästit ja kotiinlähtö

Ohjaajat

Magdalena Mölsä (Vaskilintu) on vokalisti, moderni luontomystikko ja ritualisti. Magdalenaa inspiroivat parantavat terapeuttiset aspektit seremoniallisessa musiikissa sekä kehollistettu holistinen äänityö.

Magdalena on fasilitoinut holistisia äänityöpajoja vuodesta 2019 alkaen.

www.vaskilintu.com

Pia Autero (Runoian) on koulutukseltaan kertomus- ja tekstiteorian FM ja tulevaisuudentutkija (VTM). Hän on myös luontomystikko, kirjoittaja ja valokuvaaja.

Pia on opiskellut luovaa kirjoittamista muun muassa Turun yliopistossa. Ohjaajana hän on erityisen kiinnostunut jokaisen ihmisen ainutlaatuisen äänen vapauttamisesta ja vahvistamisesta sekä ilmaisun rohkeuden vaalimisesta.

Ilmoittautuminen

Osallistumismaksu 350e

Kurssimaksu sisältää: ohjelma, ruokailut ja sauna iltaisin. Lisäksi teemme retken Astuvansalmen kalliomaalauksille.

Majoitus 1-2h huoneissa sisällä talossa tai piha-aitoissa 40-60€/yö.

Retriitin verkkokauppa
Yöveden ateljeekoti verkkokauppa

Tiedustelut retriitin sisältöön liittyen: [email protected]