Ritualistinen kirjoitusretriitti

Ohjaajina
Magdalena Mölsä (Vaskilintu)
Pia Autero (Runoian)

Kirjoittajan ääni on kirjoittajille ja kirjoittamisesta ilmaisukeinona kiinnostuneille suunnattu retriitti.

8.-10.7.2022

Retriitillä lähestymme kehoa ja alitajuista luovuutemme keskuksena. Yhdistelmä kehollista äänityöskentelyä ja alitajuntaa herätteleviä kirjoitusharjoituksia tarjoaa osallistujille uudenlaisia keinoja lähestyä luovuuden virtaavuutta ja kehittää omaa kirjallista ilmaisua.

Ääniharjoitukset tähtäävät herättämään luonnollisen flowtilamme. Kun laskeudumme kehoomme ja sitoudumme itsemme ravitsemisen hitaaseen prosessiin, ääni työkaluna voi toimia tutkimusmatkailijan tavoin, tuoden ja paljastaen esiin syvimpiä kerroksiamme.

Äänityöskentelyä täydentävät ritualistiset ja alitajuntaa luotaavat kirjoitusharjoitukset tarjoavat kirjoittajalle työkaluja asettua luovaan tilaan myös keskellä kiireistä arkea. Harjoitukset vahvistavat sisäisen kirjoittajaäänen kuulemista ja luovat uusia näkökulmia kehoon ja läsnäoloon kirjoittajan työvälineinä. Retriitillä on mahdollista paitsi tuottaa uutta tekstiä myös työstää jo olemassa olevaa materiaalia.

Retriitin työskentelyä tukevat elämänvoimaa nostattava yrttihoitosauna ja sydäntä avaava kaakaoseremonia.

Harjoitukset palvelevat kaikenlaisia kirjoittajia. Osallistuminen ei myöskään edellytä aiempaa kokemusta kehollisesta äänityöskentelystä tai yleensä äänen käytöstä.

Ohjaajat

Magdalena Mölsä (Vaskilintu) on vokalisti, moderni luontomystikko ja ritualisti. Magdalenaa inspiroivat parantavat terapeuttiset aspektit seremoniallisessa musiikissa sekä kehollistettu holistinen äänityö. Magdalena on fasilitoinut holistisia äänityöpajoja vuodesta 2019 alkaen.

Pia Autero (Runoian) on koulutukseltaan kertomus- ja tekstiteorian FM, tulevaisuudentutkija (VTM), kirjoittaja ja valokuvaaja. Pia on opiskellut luovaa kirjoittamista muun muassa Turun yliopistossa. Ohjaajana hän on erityisen kiinnostunut jokaisen ihmisen ainutlaatuisen äänen vapauttamisesta ja vahvistamisesta sekä ilmaisun rohkeuden vaalimisesta.

Ilmoittautuminen

Retriitin hinta on 390e sisältäen täysihoidon, opetuksen, yrttihoitosaunan ja kaakaoseremonian. Retriitillä majoitutaan perinteisessä hirsiaitassa 2-3 hengen huoneissa tai esimerkiksi omassa teltassa. Myös asuntoautolle löytyy tilaa.

Ilmoittautumiset spostilla osoitteeseen [email protected]

Runoian Tila

Kurssi pidetään metsien ja vesien keskellä sijaitsevalla maatilalla Ruoveden Väärinmajan kylässä. Tilan 1920-luvulla rakennetun päärakennuksen tunnelmallinen hirsipirtti toimii kurssin keskuksena.

Majoitustiloina toimii pirtin lisäksi 1940-luvulla rakennettu perinneaitta. Aitassa majoitutaan 2-3 hengen huoneissa. Halutessaan majoittua voi myös teltassa järven rannalla tai pihamaalla. Paikalle voi hyvin saapua myös asuntoautolla. Kysy majoitusvaihtoehdoista tarvittaessa lisää!

Kurssin osallistujien käytössä ovat päärakennuksen wc- ja suihkutilat. Lisäksi ulkona on perinteikäs ulkohuussi. Aitan majoitustilat ovat toistaiseksi sähköttömät, mutta sähkölaitteita voi vapaasti ladata päärakennuksen ja muiden tilan rakennusten sähköpistokkeissa. Kaikissa aitan huoneissa on patterikäyttöiset valot.

Uimaranta ja rantasauna sijaitsevat n. 150 m päässä päärakennuksesta peltotien päässä. Käytössä on myös soutuvene.

Allergisten kannattaa huomioida, että maatilalla asuu myös kissa ja kaksi koiraa. Aitan majoitustiloihin eläimet eivät pääse. Lisäksi tilalla asustaa lampaita ja kanoja.

Huomioi, että julkisilla liikennevälineillä ei pääse perille asti. Bussilla pääsee Ruoveden keskustaan Oriveden kautta. Orivedelle pääsee myös junalla. Tarkistathan kesän aikataulut Matkahuollon tai VR:n sivuilta.
Noudamme sinut Ruoveden keskustasta/pysäkiltä Ruhala P tarvittaessa. Sovi tästä etukäteen.
Suosittelemme myös hyödyntämään kimppakyytejä osallistujien kesken. Luomme alustan kyytien tarjoamiseen lähempänä tapahtumaa.

Kurssipaikan osoite
Korpulantie 500
35750 Väärinmaja

Tutustu lisää Runoian tilaan täältä
ja seuraa maalaiselämää somessa